FIT ciasto marchewkowe szybkie, zdrowe i proste w przygotowaniu. 馃檪

Babka marchewkowa idealna b臋dzie na 艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia i Wielkanoc, podana na przyj臋ciu urodzinowym r贸wnie偶 sprawdzi si臋 doskonale. Jest bardzo uniwersalnym ciastem. Zawsze spisze si臋 na medal. 馃檪

Sk艂adniki:

  • 200g m膮ki kokosowej
  • 50g m膮ki pe艂noziarnistej
  • 4 jajka
  • 300g marchewki
  • 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
  • 1 艂y偶eczka sody
  • 3 艂y偶ki erytrolu
  • 2 艂y偶ki miodu
  • 3 艂y偶ki nierafinowanego oleju kokosowego
  • 1 p艂aska 艂y偶ka cynamonu
  • 1 艂y偶eczka imbiru
  • 2 p艂askie 艂y偶ki cukru聽waniliowego聽z prawdziw膮 wanili膮
  • 1 p艂aska 艂y偶ka przyprawy korzennej

Przygotowanie:

  1. Marchewk臋 umyj i obierz.
  2. Zetrzyj marchewk臋 na tarce.
  3. Wszystkie sk艂adniki dodaj do naczynia miksuj膮cego i zblenduj.
  4. Wyr贸b ciasto (thermomix obroty Interwa艂).
  5. Mas臋 w艂贸偶 do formy z nieprzywieraj膮c膮 pow艂ok膮.
  6. W艂贸偶 do nagrzanego piekarnika. Piecz 50′ w temp. 180聽掳C
  7. Po upieczeniu wyjmij babk臋 z formy.
  8. Po ostygni臋ciu posyp zdrowym cukrem pudrem (przepis TUTAJ)

Jest pyszna! 馃檪 馃檪聽