Składniki :
Puszka czerwonej fasoli – 2 sztuki
Banany – 3 sztuki
Jajka – 4 sztuki
Olej kokosowy – 1 łyżka
Kakao – 5 łyżek
Ksylitol – 4 łyżki
Proszek do pieczenia bezglutenowy – 1 łyżeczka
Daktyle – 6 sztuk
Wiśnie – wedle uznania
Czekolada gorzka 90%kakao – 1 sztuka
Płatki migdałowe/wiórki kokosowe – do posypania

Daktyle zalewamy gorącą wodą na 15′ Olej kokosowy rozpuszczamy. Czerwoną fasolę, banany, jajka, olej kokosowy, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia i daktyle blendujemy do uzyskania idealnej konsystencji. Dodajemy wiśnie i mieszamy łyżką. Wylewamy masę do foremek. Pieczemy przez 40′ w 180 stopniach (czas pieczenia zależy od piekarnika). Rozpuszczamy czekoladę i polewamy wierzch ciasta, dekorujemy płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.

 

 

Smakuje obłędnie!
Smacznego!