Składniki spód :
Daktyle – 30 sztuk
Wiórki kokosowe – 1 szklanka
Orzechy ziemnie niesolone – 0,5 szklanki
Karob – 2 łyżki

Masa :
Mleczko kokosowe – puszka 400g
Odżywka białkowa smak kokosowy/waniliowy – 2 łyżki
Żelatyna –  1 łyżka
Ksylitol – 1 łyżka
Maliny – 500g

Przygotowanie: 

Daktyle zalewamy wrzątkiem na 20′

Następnie daktyle, wiórki kokosowe, orzechy ziemne i karob blednujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy na blaszkę i wkładamy do lodówki.
Mleczko kokosowe, odżywkę białkową i ksylitol ubijamy mikserem. W tym czasie żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy się rozpuści dodajemy do reszty składników i miksujemy.

Na spód wlewamy połowę kremu, następnie układamy połowę malin  i znowu wylewamy krem. Dekorujemy malinami.

Wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

Smakuje obłędnie!!! 🙂