Deser tiramisu – szybkie przygotowanie i przepyszne danie.

Składniki :

  • Serek mascarpone – 250g
  • Jogurt grecki 0kcal – 200g
  • Ksylitol – 20g
  • Podwójne esspresso – x3
  • Odtłuszczone kakao – ok. 4 łyżki
  • Biszkopty bez dodatku cukru – 2 opakowania

 

Ksylitol blendujemy na cukier puder. Następnie dodajemy do uzyskanego cukru pudru serek mascarpone i jogurt grecki. Blendujemy wszystko na gładką, jednolitą masę. Następnie robimy podwójne espresso x3 (możemy zrobić chwile wcześniej żeby było w miarę chłodne) moczymy w nim biszkopty i kładziemy pierwsza biszkoptową warstwę do naszych pucharków. Następnie przekładamy kremem i posypujemy kakao. Układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą, później krem i przed podaniem posypujemy kakao.

*Do kawy możecie dodać likier Amaretto żeby deser był z nutą alkoholu. 😉

 

Smakuje wyśmienicie! 🙂