Pasta z awokado i jajka to kolejna odsłona pasty z awokado. Przygotowanie pasty zajmie maksymalnie 5 minut. Ugotowanie jajek jedynie potrwa chwilę dłużej. Osobiście pasta awokado z jajkiem smakuje mi bardziej od zwykłej pasty z awokado. Każdy powinien spróbować jednej i drugiej pasty, żeby wybrać tą która będzie mu bardziej smakować. 😉

Pasta z awokado i jajka przepis:

Składniki na pastę z awokado:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  •  sok z cytryny
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli himalajskiej
  • pietruszka (do dekoracji)

Zobacz również przepis na pieczoną owsiankę z malinami

Przygotowanie FIT pasty z awokado i jajka:

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Awokado obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem do uzyskania konsystencji pasty.
  3. Skrop je (awokado) sokiem z cytryny.
  4. Gdy jajka przestygną kroimy je na mniejsze kawałki i dodajemy do awokado.
  5. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą według uznania.
  6. Wszystko dokładnie mieszamy.
pasta z awokado i jajka

Kanapka z pastą z awokado i jajka

Kremowa pasta z awokado i jajka

Jeżeli chcesz uzyskać kremową konsystencje pasty, wystarczy zblendować wszystkie składniki razem. 😉