Pasta z awokado i jajka to kolejna odsłona pasty z awokado. Przygotowanie pasty zajmie maksymalnie 5 minut. Ugotowanie jajek jedynie potrwa chwilę dłużej. Osobiście pasta awokado z jajkiem smakuje mi bardziej od zwykłej pasty z awokado. Każdy powinien spróbować jednej i drugiej pasty, żeby wybrać tą która będzie mu bardziej smakować. 😉
Pasta z awokado i jajka przepis:
Składniki na pastę z awokado:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jajka
- sok z cytryny
- szczypta pieprzu
- szczypta soli himalajskiej
- pietruszka (do dekoracji)
Zobacz również przepis na pieczoną owsiankę z malinami
Przygotowanie FIT pasty z awokado i jajka:
- Jajka ugotuj na twardo.
- Awokado obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem do uzyskania konsystencji pasty.
- Skrop je (awokado) sokiem z cytryny.
- Gdy jajka przestygną kroimy je na mniejsze kawałki i dodajemy do awokado.
- Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą według uznania.
- Wszystko dokładnie mieszamy.
Kremowa pasta z awokado i jajka
Jeżeli chcesz uzyskać kremową konsystencje pasty, wystarczy zblendować wszystkie składniki razem. 😉
Dodaj komentarz