Strong & Fit Women

Zwiedzam świat biegając!

Raffaello z kaszy jaglanej.

Ostatnio zrobiłam zwykłe Raffaello na krakersach, jednak czas odchudzić przepis. 🙂

Składniki :

– kasza jaglana 150g
– wiórki kokosowe 100g + do posypania na wierzchu
– mleko kokosowe 200g
– daktyle – 5 sztuk
– orzechy włoskie – ok. 200g (na oko dałam, nie zważyłam)
– słodzik ( u  mnie brązowy cukier – 4 łyżeczki, może być ksylitol lub stewia)*
– 1 łyżka oleju kokosowego
*jeśli chcecie żeby było bardziej słodkie możecie dodać więcej cukru itp.

Orzechy moczyłam przez około 12h w wodzie.
Do blendera wsypałam orzechy, daktyle i olej kokosowy. Niestety mój blender nie daje rady, więc przełożyłam składniki do Thermomix’u i tam zmieliłam wszystko na drobną masę.

DSC_0208

DSC_0215

DCIM213MEDIA

Masę ułożyłam na talerzu. U mnie wyszło serduszko, ale możecie masę włożyć na blaszkę i zrobić jako normalny placek.
Następnie włożyłam ją na 15 min. do zamrażalki, żeby się usztywniła.

DSC_0227

Później ugotowałam kaszę.

DSC_0228

Do kaszy dodałam wiórki, mleko kokosowe, cukier i wszystko wymieszałam.

DSC_0236

Na schłodzony spód wyłożyłam kaszowo – kokosową masę i posypałam wiórkami kokosowymi.

DSC_0253

Całość włożyłam na noc do lodówki.

..a na drugi dzień można było jeść. 🙂
DSC_0482

DSC_0495

DSC_0488

Pysznie, zdrowo i smacznie!

Polecam! 🙂

1 Comment

  1. Suuuuper! Koniecznie muszę wypróbować! 😀

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*

© 2024 Strong & Fit Women

Theme by Anders NorenUp ↑