Lubię czekoladę i orzechy, więc nie mogłam nic innego wyczarować jak zdrowszą wersję czekolady z orzechami laskowymi!
Przepis jest bardzo prosty i szybki. Raptem kilka minut i czekolada jest gotowa!
Składniki:
- masło orzechowe bez soli i cukru – 3 łyżki
- miód – 1,5 łyżki
- olej kokosowy nierafinowany – 2 łyżki
- kakao – 2 łyżki
- orzechy laskowe – 40g (lub według uznania)
Przygotowanie:
- Masło orzechowe i miód rozpuść w garnuszku na wolnym ogniu.
- Dodaj olej kokosowy i kakao.
- Kakao dodawaj przez sitko, żeby nie zrobiły się gródki.
- Dokładnie wymieszaj.
- Przelej masę do foremki.
- Dodaj orzechy laskowe.
- Wstaw do zamrażarki na 40′
- Wyjmij i zjedz 🙂
* Zamiast całych orzechów laskowych, można je wcześniej pokroić na drobne kawałki i dodać do masy.
Przechowuj w lodówce. (Jednak przygotuj się na to, że może zniknąć w mgnieniu oka.. 🙂 )
Wiadomo, że ta czekolada nie jest niskokaloryczna, jednak jej skład jest znacząco lepszy niż sklepowej czekolady. Sklepowa czekolada uzależnia, a dokładniej cukier, który jemy razem z nią. Ta też może uzależnić, ale tylko przez swój wyjątkowo dobry smak 🙂
Jeśli chcecie być na bieżąco z przepisami, zapraszam do śledzenia mojego konta na Instagramie, tam zawsze pojawia się informacja o nowym przepisie 🙂 Nazwa konta: @strong_fit_women LINK bezpośredni <kliknij tutaj>
0 Comments
2 Pingbacks