Brak pomysłu na szybki, prosty i tani obiad?
Poleca się makaron ze szpinakiem i serem feta! 🙂
Składniki:
- szpinak – 250g
- ser feta – 130g
- makaron pełnoziarnisty – 200g
- ząbek czosnku
- masło – 1 łyżka
- śmietana 18% bez lakozy – 1 łyżka
- pieprz
- Ser feta pokrój drobno i odłóż z boku na talerzyk.
- Szpinak opłucz i wykrój twardą część łodygi.
- Czosnek posiekaj drobno lub przeciśnij przez praskę.
- Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
- Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekany czosnek. Podsmaż.
- Do masła i czosnku dodaj szpinak i smaż do momentu, aż szpinak straci objętość.
- Dodaj ser feta.
- Gdy ser się rozpuści i sklaruje ze szpinakiem dodaj śmietanę.
- Przypraw pieprzem według uznania.
- Makaron włóż do szpinaku i reszty składników, podsmaż chwilę i wymieszaj.
- Wyłóż porcje na talerze.
Smacznego! 🙂
0 Comments
1 Pingback