Makaron z cukinii jest pyszną, lżejszą i warzywną wersją klasycznego makaronu. Podany z pieczarkami i pomidorami smakuje wyśmienicie. Warzywny makaron jest dobrą opcją na letni obiad, śmiało możesz go serwować podczas upalnych dni.
Przepis na makaron z cukinii z pieczarkami
Składniki:
- 1 duża cukinia
- 500g pieczarek
- 1 puszka pomidorów całych w puszce
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 150g tartej mozarelli
- olej kokosowy
Na deser poleca się brownie z cukinii, sprawdź koniecznie!
Przygotowanie makaronu z cukinii:
- Pieczarki pokrój i podsmaż na patelni na oleju kokosowym.
- Pomidory pokrój i dodaj do pieczarek wraz z częścią soku, który został w puszce.
- Pietruszkę pokrój i dodaj na patelnię.
- Posól i popierz (według uznania) składniki na patelni.
- Cukinie posiekaj specjalnym nożykiem lub zwykłym nożem, tylko wtedy paski wyjdą pewnie nieco grubsze.
- Dodaj cukinię do reszty składników i smaż dopóki cukinia nie zmięknie.
- Gdy makaron będzie gotowy, dodaj mozzarelle i smaż do momentu aż się rozpuści.
Wskazówka
Zamiast pomidorów z puszki, możesz użyć świeżych pomidorów.
0 Comments
1 Pingback