Omlet czekoladowy z bananem i frużeliną wiśniową bez cukru stworzyłam, gdy miałam ochotę na coś czekoladowego. Wymyślony i zrobiony w expresowym tempie okazał się być przepysznym omletem na słodko, który smakuje jak gofry nad morzem z frużeliną! Serio. Omlet czekoladowy z frużeliną to totalny sztos, musisz go spróbować, jest naprawdę mega dobry!
Omlet czekoladowy z bananem i frużeliną przepis:
Składniki na omlet:
- 1 banan
- 1 jajko
- 2 łyżeczki mąki ryżowej
- 2 łyżeczki kakao
- wiśniowa frużelina bez cukru
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie omletu czekoladowego:
- Banana rozgnieć widelcem.
- Wszystkie składniki dodaj do miski i dokładnie wymieszaj trzepaczką.
- Rozgrzej patelnię z olejem kokosowym.
- Na rozgrzaną patelnię wylej masę i smaż na małym ogniu do zarumienienia z każdej stron.
- Usmażony omlet przełóż na talerz, podawaj z frużeliną wiśniową.
- Smacznego!
Nie zdążyłam zrobić ładnego zdjęcia, ponieważ zbyt szybko znika! 😉
Sprawdź również przepis na domowe mleko kokosowe
Dodaj komentarz